Aktuelt - presserum

Aktuelt

30. Marts 2023

Cathrine Raben Davidsen
ORAKEL
Rudolph Tegners Museum og Statuepark 15.04.23 - 22.10.23

 

Forårets store særudstilling på Rudolph Tegners Museum og Statuepark præsenterer en visuel dialog mellem Rudolph Tegner (1873–1950) og samtidskunst­ ner Cathrine Raben Davidsen (1972–).

I udstillingen vil Raben Davidsen indtage museet i en totalinstal­ lation, der iscenesætter hendes værker og Tegners skulpturer.

 

23. Marts 2023

50 kunstværker i det offentlige rum præmieres af The Danish Club

Duer på Christiansborg, et alter i Lyngby, en isbjørn i Horsens, balloner i metroen og et øje på et parkeringshus i Fredericia. Nu afsløres 50 kunstværker i det offentlige rum, som præmieres af kulturuniverset The Danish Club med støtte fra Realdania.

Kampagnen #TOP50kunstværker skal sætte fokus på de mange enestående kunstoplevelser i vores byrum og landskaber, og et kunstfagligt panel har haft til opgave at udvælge de 50 bedste værker landet over.

 

Januar 2023

Udstilling sætter fokus på kunst som privatøkonomisk investering

Bank- og Sparekassemuseet på Christianshavn åbner nu dørene til en udstilling, der handler om kunst som investering. Der vises eksempler på værker i private, danske samlinger, der er steget betragteligt i værdi. Udstillingen har den officielle titel: Kunsten at Investere – kunstnerne, samlerne og eksperterne og åbner torsdag d. 26. januar og kan opleves i hele 2023.

Udstillingen er kurateret af Jens-Peter Brask, som selv samler på kunst, og det er netop hans og andre danske kunstsamleres værker, som kan opleves.

Oktober 2022

LARSEN & ERIKSEN X Mathias Malling Mortensen

Designstudiet LARSEN & ERIKSEN har inviteret kunstneren Mathias Malling Mortensen til at bruge urskiver som lærred og har omdannet 24 ure til kunstværker.

Urene lanceres 1. december 2022 og er LARSEN & ERIKSENS velkendte danske ur-design sat sammen med pålidelidt schweizisk urværk. Med Mathias Malling Mortensens urskiver er det blevet 24 helt unikke ure, der skal skubbe til vores opfattelse af, hvad et ur er.

September 2022

Dansk computerspil på MoMA

Computerspillet INSIDE er kommet i fint selskab. The Museum of Modern Art i New York har optaget spillet i sin samling af ikoniske computerspil, og INSIDE udstilles i samme forbindelse på museet på Manhattan.

INSIDE er udviklet og udgivet af Playdead og er det første danske spil i MoMA’s samling, hvor man også finder klassikere som Pac-Man (1980), Tetris (1984), The Sims (2000) og Minecraft (2011).
“Det er en kæmpe anerkendelse, at INSIDE er kommet i det selskab. Tetris, Space Invaders og Pac-Man har jeg haft store oplevelser med, længe inden det gik op for mig, at jeg selv kunne udvikle spil,” siger Arnt Jensen, der er stifter af Playdead og skaber af INSIDE.

stine@lyndgaardmedia.dk

+45 23361036